Buletin parohial

THE ROMANIAN ORTHODOX ARCHDIOCESE IN THE AMERICAS

SFINTUL STEFAN ROMANIAN ORTHODOX CHURCH

350 5th Ave North, South Saint Paul, MN 55075

TEL: (651) 451-3462  Website: www.sfantulstefan.org

V.Rev Fr Ioan Poptelecan, Email: revfrioan@q.com

 

 

Slujbele de Duminică

ÎN FIECARE DUMINICĂ DIN CURSUL ANULUI SLUJBELE VOR FI OFICIATE DUPĂ ORARUL DE MAI JOS:

* 8:30-9:00 (Spovedanie)
* 9:00-10:00 (Utrenia)
* 10:00-12:00 (Sfânta Liturghie)

NOTĂ: În cazul în care Biserica sărbătoreşte în cursul săptămânii, praznice împărăteşti, precum şi alte sărbători importante (consemnate în calendarul ortodox cu cruce roşie), slujba va începe la ora10:00.

Buletin Parohial pentru Aprilie si Mai  2024

In Sfinta si Marea Duminica a Sfintelor Pasti, al Sfintului Ioan Gura de Aur. De este cineva credincios si iubitor de Dumnezeu, sa se bucure de acest Praznic frumos si luminat. De este cineva sluga înteleapta, sa intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului sau. De s-a ostenit cineva postind, sa-si ia acum rasplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, sa-si primeasca astazi plata cea dreapta. De a venit cineva dupa ceasul al treilea, multumind sa praznuiasca. De a ajuns cineva dupa ceasul al saselea, sa nu se îndoiasca nicidecum, caci cu nimic nu va fi pagubit. De a întârziat cineva pâna în ceasul al noualea, sa se apropie, nicidecum îndoindu-se. De-a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, sa nu se teama din
pricina întârzierii, caci darnic fiind Stapânul, primeste pe cel din urma ca si pe cel dintâi, odihneste pe cel din al unsprezecelea ceas ca si pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; si pe cel din urma miluieste si pe cel dintâi mângâie; si acelui plateste, si acestuia daruieste; si faptele le primeste; si gândul îl tine în seama, si lucrul îl pretuieste, si vointa o lauda. Pentru aceasta, intrati toti întru bucuria Domnului nostru: si cei dintâi si cei de-al doilea luati plata. Bogatii si saracii, împreuna bucurati-va. Cei ce v-ati înfrânat si cei lenesi, cinstiti ziua. Cei ce ati postit si cei ce n-ati postit, veseliti-va astazi. Masa este plina, ospatati-va toti. Vitelul este mult, nimeni sa nu iasa flamând. Gustati toti din ospatul credintei: împartasiti-va toti din bogatia bunatatii. Sa nu se plânga nimeni de lipsa, ca s-a aratat împaratia cea de obste. Nimeni sa nu se tânguiasca pentru pacate ca din mormânt, iertare a rasarit. Nimeni sa nu se teama de moarte, ca ne-a izbavit pe noi moartea Mântuitorului; si a stins-o pe ea cel ce a fost tinut de ea. Pradat-a iadul, Cel ce s-a pogorât în iad; umplutu-l-a de amaraciune fiindca a gustat din Trupul Lui. Si aceasta mai înainte întelegând-o, Isaia a strigat: Iadul s-a amarât întâmpinându-Te pe Tine jos: amarâtu-s-a ca s-a stricat.

S-a amarât ca a fost batjocorit; s-a amarât ca a fost omorât, s-a amarât ca s-a surpat, s-a amarât ca a fost legat. A prins un trup si de Dumnezeu a fost lovit. A prins pamânt si s-a întâlnit cu cerul. A primit ceea ce vedea si a cazut prin ceea ce nu vedea.  Unde-ti este moarte, boldul? Unde-ti este iadule, biruinta? Înviat-a Hristos si tu ai fost nimicit. Sculatu-s-a Hristos si au cazut diavolii. Înviat-a Hristos si se bucura îngerii. Înviat-a Hristos si viata stapâneste. Înviat-a Hristos si nici un mort nu este în groapa; ca Hristos sculându-Se din morti, începatura celor adormiti S-a facut. Lui se cuvine slava si stapânire în vecii vecilor. Amin.

 

NU UITAŢI DE TAINA SFINTEI SPOVEDANII:       

Ne apropiem de Sfintele Paşti, să ne împlinim obligaţia creştin ortodoxă de a ne spovedi. Să ne facem o autoexaminare cît se poate de sinceră apoi să ne apropiem de scaunul spovedaniei.

 

May 01 Holy Wednesday

SERVICE OF HOLY UNCTION……….. 7:00 PM

Confessions may be made after this service and Communion received at Thursday morning at The Liturgy.

May 02  Great and Holy Thursday-         

VESPERAL DIVINE LITURGY ……….. 10:00 AM      Confessions may be made before and after.

May 02 Great and Holy Thursday           

HOLY PASSION GOSPELS ……………… 7:00 PM

May 03 Great and Holy Friday               

Evening Service (LAMENTATIONS)……7:00 PM

RESURRECTION MATINS AND HOLY PASCHAL SERVICE

May 04-05        ………………………………11:45 PM

 

 

LIGHTING OF THE CANDLES OF THE RESURRECTION.

Everyone must be in Church before 11:45 P.M.to be ready by MIDNIGHT to be outside of the Church to begin the Matins of the RESURRECTION. Christ is Risen. Truly He is Risen!

The Divine Liturgy of St John Hrisostom will follow the service.

 

Saptamana Patimilor:

Mai 01 Sfinta Miercuri ……….………….7:00 PM                                           

TAINA SFÎNTULUI MASLU Spovedanii se vor putea 

asculta înainte şi după slujbă.

Mai 02 Sfînta Joi ……………………….10:00 AM

SFÎNTA LITURGHIE A SFÎNTULUI VASILE CEL MARE . 

Spovedanii înainte şi după Sfînta Liturghie.

                                                                 

Mai 02 Sfînta şi Marea Joi ….…………..7:00 PM                                               

Cele 12 Evanghelii.

 

Mai 03 Sfînta şi Marea Vineri …………..7:00 PM                                               

PROHODUL DOMNULUI

Slujba Invierri si Serviciile Sfintelor Zile Ale Pastilor.

 

Mai 04-05       ……………………………….11:45PM                   

La ora 11:45pm va trebui să ne aflăm în Sfănta Biserică pentru a fi gată ca MIEZUL NOPŢI să putem ieşi afară să începem Slujba Invierii.

Se va aprinde lumina Invierii la ora 12:00 fix. HRISTOS A ÎNVIAT_ ADEVĂRAT A ÎNVIAT.

Sfinta Liturghie a Sfintului Ioan Gura de Aur v-a urma după slujba Învieri. Sfintele Pasti for fi pregatite pentru toti.

 

Mai 05          ………………………………….10:00AM

SFÎNTA ZI A PAŞTILOR. Vecernia Paştilor cu evangheliile în mai multe limbi.

După slujbă sînteţi poftiţi la sala parohială pentru agapa de sfintele Paşti. Vă rugăm să aduceţi cîte ceva pentru masa acestei zile. Vă mulţumim!